BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Minggu, 09 Desember 2012

cerita

biasanya cerita...

-seorg lelaki ada makwe, tp akhirnya kawin ng wanita baik pastu lelaki tu pun jadi baik.
-ada jugak seorg perempuan ada pakwe, tp akhirnya kawin ng lelaki baik pastu perempuan tu pun jd baik.

tp jarang ada cerita...

seorang lelaki akhirnya brkawin ng makwe dia sendiri krna dia tdk mahu terus brcouple krna haram. stelah berkawin si suami didik isteri dia, mereka sama2 belajar menjadi suami isteri yg soleh n solehah dan sama2 membangunkan rumah tangga mereka sehingga menjadi rumah tangga yg sakinah, mawaddah warahmah~

ada ke cite mcm ni? klu ada bagus utk di tonton n pelakon2 dia menutup aurat n tdk bersentuhan.^^


=)

slm, wbt...

em,,lama dah x update blog ni,,dah bersarang, berhabuk,,hehe..
so thanks lah kpd antum semua yg sudi jugk singgah kt  blog yg berhabuk ni,,hehe..
sbb xde idea nk menulis ditambah dgn asyik bz maklumlah dah sem akhir ni banyak mnde nk kena settle^^
dengan makalahnya, analisa kasus, praktek mahkamah, midterm, final, nak kejar buat tesis lg..
semoga Allah swt mempermudahkan segala urusan kita amin^^.
oklah..xnak ckp pnjang2 sebenarnya, cuma nak share kata2 ni:

"trkadang Allah tidak berikan semua yg kita mahu hari ini, krna Dia mau lihat kesabaran hambanya. lihatlah apa yg Dia TELAH berikan hari ini, jgn lihat pd apa yg BELUM Dia berikan hari ini krna kita merancang dgn cita-cita tp Allah merancang dgn cinta"

=)